Mantelzorg WijZijn Steenbergen

nr_cache/thumb-f3fe4fcfec26205638d8e66c08317b7f-568x1500.png

Mantelzorg is onbetaalde zorg die gegeven wordt aan een bekende uit iemands omgeving. Het gaat hier om onbetaalde zorg van meer dan 8 uur per week en minimaal drie maanden.

 

Mantelzorg groeit in je leven. Dit begint meestal met een aantal kleine zaken, zoals een boodschapje doen, mee naar de dokter, aanvraag voor aanpassingen in huis, en wordt vanzelf meer. Huishouden bijhouden, aanvragen Wmo , vaker naar de dokter, medicijnen ophalen, administratie overnemen. En wellicht later persoonlijke verzorging, medicijngebruik volgen, “oppas “ zijn om te voorkomen dat er iets ernstigs gebeurt.

Veel mantelzorgers noemen zichzelf niet zo, of weten niet eens dat ze het zijn. “Zorgen voor een naaste is iets wat je gewoon doet”, is een veel gehoorde reactie.

 

 

Mantelzorgondersteuning, wat en waarom?

Zo kan het voorkomen dat de mantelzorger zelf moeite krijgt met het combineren van zorg, en het eigen gezin of werk, hulp kan gebruiken bij het uitzoeken van diverse regelingen of gewoon eens met anderen wil praten over de zorg en de gevolgen die dit met zich meebrengt.

U kunt dan contact opnemen met de coördinator mantelzorgondersteuning Joyce Joosen van Wijzijn Steenbergen

Telefoonnummer:  0167-750850, e-mail: mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl , bezoekadres: Fabrieksdijk 6, Steenbergen.